Lezingen, media-optredens en cursussen

Ik geef regelmatig publiekslezingen op festivals, evenementen en andere publieksbijeenkomsten. Ook ben ik graag te gast op radio of televisie om actuele wetenschappelijke ontwikkelingen te duiden of om te spreken over de wetenschap achter sciencefictionfilms.

Ik spreek graag over onderwerpen als tijdreizen, reizen door de ruimte, de ontwikkeling van robots en kunstmatige intelligentie, het bestaan van parallelle universa, de jacht op buitenaards leven, of de supermaterialen van superhelden. Daarnaast spreek ik graag over tot de verbeelding sprekende wetenschappelijke onderwerpen uit de natuur- en sterrenkunde, zoals de oerknal, de onvoorstelbare schaal van ons universum, de mogelijkheden van quantumcomputers, de (on)bemande verkenning van de kosmos en de ware aard van tijd en ruimte.

Tot slot geef ik gastcolleges en cursussen over wetenschapsjournalistiek. Hieronder vindt u een selectie van publieke optredens die online terug te kijken of luisteren zijn. Wilt u mij benaderen voor een lezing, media-optreden of cursus? Neem dan contact met mij op!

(Foto: Bob Bronshoff)

Uitgelicht.

Mijn lezing over de ideeën van Erik Verlinde op het Gala van de Wetenschap in de stadsschouwburg Amsterdam.