Tossen met de kosmos – Over entropie en de statistiek van het heelal

(1 juni 2019, New Scientist)

Wat hebben het mysterieuze binnenste van zwarte gaten, de vraag of we leven in een geavanceerd kosmisch hologram en de wetenschappelijke zoektocht naar de ultieme theorie van alles gemeen? Het antwoord: het begrip entropie. Geboren in pruttelende stoommachines, staat dat kind van de industriële revolutie nu plots op het punt om onze diepste kennis van de kosmos volledig overhoop te gooien.

Dit boekje laat zien dat entropie helemaal niet zo ingewikkeld is als de ietwat esoterische naam doet vermoeden. Op die manier komt u goed beslagen ten ijs wanneer de volgende grote doorbraak in ons begrip van de werkelijkheid zich aandient.

Recensies

‘Hoe loods je een geïnteresseerde lekenlezer in één centimeter papier van de stoommachine van James Watt naar de holografie in de AntideSitterruimte van Erik Verlinde? […] De schrijver is er goed in geslaagd om de lezer een gevoel te geven van dat mooie samenhangende geheel van de natuurkunde en de bijzondere rol van het begrip entropie daarin.’ – Nederlands tijdschrift voor Natuurkunde

Op andere sites

Voeg het boek toe en geef een beoordeling op Goodreads.

Praktische informatie

  • Omvang 104 pag.
  • Uitvoering paperback
  • Prijs € 10,99 (e-book: € 9,99)
  • ISBN  9789085716600

Bestellen?

U kunt het boek bestellen op bol.com, of natuurlijk in de boekhandel.