Het kosmisch rariteitenkabinet

Het kosmisch rariteitenkabinet(Fontaine Uitgevers, 2019, samen met Ans Hekkenberg)

Het heelal zit vol onvoorstelbaar rare dingen. Een planeet die zo heet is, dat-ie letterlijk verdampt, bijvoorbeeld. Een mysterieus radiosignaal dat – je durft het bijna niet hardop te zeggen – best wel eens van aliens kan komen. Hongerige zwarte gaten die op hoog tempo op ons af komen razen. En wat te denken van een stofwolk tussen de sterren die ruikt naar een met rum doordrenkte kroeg?

In Het kosmisch rariteitenkabinet nemen sterrenkundigen en wetenschapsjournalisten George van Hal (de Volkskrant) en Ans Hekkenberg (New Scientist) je mee op reis naar de vreemdste uithoeken van het heelal en laten je kennismaken met de meest fascinerende, hilarische, angstaanjagende en ronduit bizarre bewoners van onze kosmos.

Recensies

‘Een knap mengsel van serieuze aanpak en milde humor. Wanneer je uitgelachen bent over de rariteit, besef je dat je heel wat geleerd hebt over astronomie in het algemeen.’ (Boekenbijlage.nl)

‘Een heel leuk en ook verhelderend boek, dat uitnodigde om steeds maar verder te lezen. Het zijn korte hoofdstukken, waarin de rariteiten die ons heelal kent op een vlotte en vaak ook humoristische manier beschreven worden. Na ieder hoofdstuk denk je ‘snel verder lezen, kijken of het nog gekker kan worden’… en ja hoor, het kan steeds gekker worden.’ (Astroblogs.nl)

‘Het heelal in een soort turbo++-stijl […] [De hoofdstukken] zouden geschikt zijn voor het slapen te lezen als ze niet zo opwindend waren, maar je kunt wel je bedgenoten mee laten grinniken.’ (Nederlands Tijdschrift voor Natuurkunde)

Op andere sites

Voeg het boek toe en geef een beoordeling op Goodreads.

Praktische informatie

  • Omvang 176 pagina’s
  • Uitgave paperback
  • ISBN 9789059569577
  • Prijs € 19,99 (e-book €7,99)

Bestellen?

U kunt het boek bestellen op bol.com, of natuurlijk bij uw lokale boekhandel.