George van Hal

Mijn naam is George van Hal. Ik ben wetenschapsredacteur bij de Volkskrant. Daarvoor was ik ruim 8 jaar coördinerend redacteur bij de Nederlandstalige editie van populairwetenschappelijk tijdschrift New Scientist.

Bij de Volkskrant schrijf ik alles van lange features en interviews tot korte nieuwsberichten en recensies.

Mijn expertisegebieden bevinden zich in de harde bètahoek (sterrenkunde, natuurkunde, wiskunde en informatica) en in de wetenschap die schuilt achter de spannendste bioscoopfilms. Over dat laatste onderwerp blogde ik op Scinetific.nl en de site van New Scientist. In 2015 verscheen bij uitgeverij Atlas Contact over datzelfde onderwerp mijn eerste boek, Robots, Aliens en Popcorn. In 2016 volgde mijn tweede boek, Elastisch Universum, over de baanbrekende ideeën van theoretisch fysicus Erik Verlinde. En in 2017 mijn derde, De Quantumcomputer.

Ik ben daarnaast actief als (gast)docent, spreker en studiogast, op evenementen of op radio en televisie. Mocht u mij willen uitnodigen als spreker, neem dan contact met mij op.

Hoewel ik bij de Volkskrant weer hoofdzakelijk schrijf, heb ik als redacteur bij New Scientist tot slot ook uitgebreide ervaring opgedaan met verschillende coördinerende taken. Ik dacht onder meer mee over de inhoud van het tijdschrift, stuurde freelance medewerkers aan, begeleide onze stagiairs, corrigeerde teksten op stijl en opbouw, dacht actief mee over beeld en lay-out en voorzag onze boekenuitgeverij van inhoudelijk commentaar. Daarnaast was ik online verantwoordelijk voor onze redactionele strategie en dacht actief mee over onze e-commerce. Daarnaast programmeerde ik voor New Scientist een breed scala aan evenementen, lezingen, colleges en wetenschappelijke reizen.

Meer informatie over mijn loopbaan, kunt u vinden in mijn CV.

Foto: Ilja Keizer (iljakeizer.com)